Sára, Márió
2 °C
6 °C

Közcélú minisztériumi hardverpályázatok

MTI
2003.01.13. 15:58
Számítógép- és számítástechnikai eszközgyártó cégek számára hirdet pályázatot az oktatási, a foglalkoztatási és az informatikai tárca, a minisztériumok korszerű eszközökre várják az árajánlatokat március 6-ig.

Az oktatási tárca távirati irodához eljutatott közleménye szerint a Sulinet Expressz - egész életen át tartó tanulás - tudás alapú társadalom I. pályázatának célja, hogy ez évtől az új adókedvezményeket igénybe venni tudó személyek minél jobb feltételekkel vásárolhassanak, bérelhessenek, lízingelhessenek számítógépet, illetve számítástechnikai eszközöket.

A pályázatokat március 6-ig várják, az ajánlatok elbírálását az oktatási, a foglalkoztatási, az informatikai és a pénzügyi tárca által felkért bizottság végzi.

A minisztérium közleménye emlékeztet, hogy az adótörvények 2002 novemberében elfogadott módosításával lehetővé vált: pedagógusok, oktatók, hallgatók, felnőttképzésben részt vevő magánszemélyek, és azok a magánszemélyek, akiknek gyermeke nappali rendszerű iskolai oktatásban vagy a felsőoktatási törvényben felsorolt felsőoktatási intézményben iskolai rendszerű első alapképzésben vesz részt, az összevont adóalapjának adóját számítógépre, számítástechnikai eszköz vételére, bérletére, lízingelésre fordított összeggel csökkentheti.