Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Zöld Generáció Klub a környezetvédelemért

Index
2003.01.27. 15:04
Január 22-én a Pesti Est Café pincehelységében megalakult a Zöld Generáció Klub. Az öt alapító tag mellé még ott a helyszínen csatlakozott közel negyven új tag. A klub tervezett működéséről és feladatairól Kóródi Mária környezetvédelmi és vízügyi miniszter kezdeményezésére több mint egy órán át tartó vita indult.

Kóródi Mária elmondta, hogy a klubnak bárki tagja lehet, de a minisztérium elsősorban olyan fiatalokat, civileket, csoportokat vár, akiknél nem fő profil zöldnek lenni, mégis a mindennapjaik része lett a környezetvédelem. A klub tagjai megoszthatják egymással tapasztalataikat, tanulhatnak, okulhatnak egymás példáiból, információt, vagy egyéb segítséget kaphatnak egymástól.

A klub egy laza tömörülés, most még nincs alapszabálya, nincs a belépésnek rendje, és a neve is csak egy ötlet. Kóródi Mária arra kérte az alapító tagokat és mindazokat, akik azon az estén még csatlakoztak, hogy saját területükről írják meg, milyen környezet- és természetvédelmi változtatásokra van szükség. Az EU csatlakozásról tartott népszavazás napjáig, vagyis 2003. április 12-ig fogalmazzák meg közösen az első Zöld Generációért Charta-t, amelyben a klub alapszabálya és céljai fogalmazódnak meg.

A Klub tagjai egyvalamit már az első estén eldöntöttek. Folytatni akarják a kezdeményezést mindaddig, amíg a környezetvédelem nemzeti ügy nem lesz.