Zelma, Rajmund
-4 °C
3 °C

A Deutsche Telekom nyáron kezdi az UMTS szolgáltatást

dpa
2003.01.30. 11:25
A Deutsche Telekom (DT) több éves előkészületek után idén nyáron kezdi meg a harmadik generációs mobiltechnológia kereskedelmi használatát. Kai-Uwe Ricke, távközlési vállalat igazgatósági elnöke Berlinben a harmadik negyedévet nevezte meg a rajt időpontjaként.

Ekkor 200 német városban lehetővé válik az UMTS mobiltelefonok használata. Ricke nem közölte, hány olyan ügyfélre számítanak az idén, akik igénybe veszik az új szolgáltatást. Mint elmondta, az első időben nincs szerepe annak, hány ügyfelük van.

A Telekom első embere emellett hangsúlyozta, hogy a felépített UMTS hálózatok már most lefedik Németország lakosságának több mint 25 százalékát. Ezzel a licencfeltételek egyik fontos pontját már a rajtnál teljesítik.

Kai-Uwe Ricke szerint a megvalósulás reménye nélkül feleslegessé vált UMTS licenceket nem szabad újból meghirdetni, azoknak a páncélszekrény mélyére kell süllyedniük. Mint ismeretes, a hat német UMTS licencet korábban megvásárló konzorciumoknak a szerződéseik alapján az év végéig le kell fedniük a német lakosság 25 százalékát. Ez a piacról kivonult MobilCom és Quam esetében biztosan nem fog megvalósulni.

15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft