Erik, Alexandra
EUR 383,39 Ft
USD 365,58 Ft
9 °C
23 °C

Elektromos fegyvert tesztel a brit rendőrség

pte
2003.02.03. 12:51
A Taser International fél éves időtartamra felszereli a brit rendőrség hat egységét a sokat támadott Advanced Taser fegyverrel. A teszt lezárulta után nagyobb Taser kontingens szállításáról kezdődnek tárgyalások. A Taser a célszemélyeket rövid ideig harcképtelenné teszi, anélkül, hogy az életüket veszélyeztetné. Ennek érdekében két lövedéket lőnek ki, amelyeket egy-egy hatméteres kábel köt össze a fegyverrel. Ha az elektródák a célszemélyt eltalálják, a szigetelt kábeleken át áramütést kap, majd göncsökben fetrengve a földre esik.

A fegyver működési elve nem számít újnak, hasonló szerkezetet már 1976-ban feltalált egy bizonyos Jack Cover. Mint Tom Swift képregényhős nagy híve, az eszközt "Thomas A. Swift Electronic Rifle" (Thomas A. Swift elektromos fegyver), avagy Taser névre keresztelte.

Az Advanced Taser sokban különbözik a korábbi termékektől. Már nem csak hétwattos teljesítménnyel avatkozik be az agy és az izomzat közti kommunikációba. Az önkéntelen izom-összehúzódásokat intenzív (akár 26 wattos, 50 ezer voltos) villamos inger váltja ki. Állítólag különlegesen edzett személyek és epilepsziás betegek esetében is hatékony. Az Amnesty International orvosi tesztek lefolytatást követeli.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek