Erik, Alexandra
EUR 383,29 Ft
USD 364,81 Ft
9 °C
23 °C

Ügyféladatok vesztek el az IBM-nél

ZDNet
2003.02.03. 14:41
Az IBM egyik leányvállalatánál elveszett egy merevlemez, rajta a kanadai General Insurance biztosítótársaság 180 ezer ügyfelének személyes adataival. Az ügyfelek elmentett adatai közt szerepel a név, cím, banki kapcsolatok, társadalombiztosítási szám és a nyugdíjigények.

Ezeket felhasználva illetéktelen személyek hozzáférhetnek a bankszámlákhoz, és a tulajdonos nevében hiteleket vehetnek fel. A biztosító az IBM egyik kanadai leányvállalatát, a vállalati- és ügyféladatok kezelésére szakosodott Information Systems Management-et (ISM) bízta meg szervizszolgáltatásokkal. Az adatok a Saskatchewan tartományban működő vállalat egyik biztonságos szektorából, még január 22-én tűntek el. A rendőrség lopásként kezeli az esetet.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek