Alfonz
5 °C
13 °C
Index - In English In English Eng

A pingvin betört a bankszektorba

Wired News
2003.02.04. 14:23
A Linux banki és befektetési szektorra gyakorolt hatása ezen a héten várhatóan még tovább fog nőni, ugyanis bemutattak egy olyan linuxos rendszert, amely a világ legnagyobb bankjai és befektetési cégei számára fogja szolgáltatni a kereskedéshez nélkülözhetetlen adatokat és híreket.

A Reuters hírügynökség hétfőn jelentette be, hogy a népszerű Reuters Market Data System (RMDS) az egyre fokozódó igényt kielégítve immár linuxos környezetben is futtatható. Peter Lankford, a Reuters valósidejű tartalommenedzselő rendszereiért felelős vezetője a Wired News-nak elmondta, hogy meglepően nagy volt a linuxos RMDS iránti kereslet. Elmondása szerint azok a béta-tesztelők, akik korábban kísérleti technológiának tekintették a linuxot, most hihetetlenül pozitívan reagáltak a látottakra, ugyanis teljesítmény növekedését és a költségek csökkenését szembesülhettek. "Ezek az emberek bankárok, akik tudják, hogy szinte soha nem kapsz többet kevesebbért - de ezúttal így történt." - mondta.

A Reuters októberben kezdte el tesztelni az RMDS linuxos változatát. Lankford nem mondott neveket, csupán annyit árult el, hogy a világ hat legnagyobb pénzügyi intézete vett részt a béta-tesztelésben.

A Reuters a Hewlett-Packard, a Red Hat és az Intel segítségével készítette el az RMDS linuxos változatát, amely Intel-alapú szervereken üzemel.