Botond, Mózes
EUR 386,43 Ft
USD 371,32 Ft
14 °C
29 °C

Az APC visszahív a piacról két szünetmentes tápegység modellt

2003.02.06. 11:16
Az American Power Conversion ma jelentette be, hogy biztonsági okokból önkéntesen visszahív a piacról két Back-UPS(r) CS szünetmentes tápegység (UPS) modellt, mivel azok esetleges túlmelegedése tűzveszélyt jelenthet. Az intézkedés világszerte körülbelül 2,1 millió készüléket érint.

Az APC világszinten nyolc túlmelegedési esetről kapott értesítést, amelyek következtében az egységek külső burkolata megolvadt. Magyarországon eddig hasonló hibabejelentés nem történt. A bejelentett esetek közül három alkalommal kisebb vagyoni kár keletkezett. Személyi sérülésről nem érkezett bejelentés.

A termékvisszahívás az APC Back-UPS CS termékcsalád két specifikus modelljére, a Back-UPS CS 350 és a Back-UPS CS 500 120 voltos és 230 voltos változataira korlátozódik. Az érintett modelleket 2000. novembere és 2002. decembere között gyártották.

Az ügyfelek az egységek elején található típusjelzés, valamint az egységek alján található sorozatszám alapján tudják meghatározni, hogy érinti-e az adott egységet az intézkedés. Az intézkedés azokat az egységeket érinti, amelyek gyártási számának első hat számjegye az alább megadott tartományok valamelyikébe esik: AB0048, AB0251, BB0104, BB0251, JB0125, JB0251. A termékvisszahívás nem vonatkozik azokra az egységekre, amelyek gyártási száma "R" betűvel végződik.

Az APC javasolja, hogy az érintett ügyfelek azonnal helyezzék üzemen kívül az intézkedés hatálya alá tartozó szünetmentes tápegységeket. Először kapcsolják ki az UPS-hez csatlakoztatott berendezéseket, utána magát az UPS-t, majd húzzák ki az UPS csatlakozózsinórját a villamoshálózat dugaszolóaljzatából.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla