Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C

Megtalálták a legfeketébb feketét

New Scientist
2003.02.10. 10:07
A New Scientist beszámolója szerint a brit nemzeti fizikai laboratórium (NPL) kutatói kifejlesztették a világon ismert legerősebb fényelnyelő képességű bevonatot. Ennek fényvisszaverő képessége kevesebb mint tizede az optikai eszközökben eddig alkalmazott legfeketébb felületnek.

A kutatók azt remélik, hogy az eredményeik forradalmiasítják az optikai eszközök gyártását. A réteg előnye, hogy különböző anyagokra, fémekre és kerámiákra egyaránt felvihető. A szuperfeketére festendő tárgyakat öt órára nátrium-hipofoszfát és nikkel-szulfát keverékébe merítik, majd salétromsavval megmaratják. A szupersötét felület első alkalmazási területe az űrkutatás és a művészet lehet.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek