'Computerbónuszt' osztogat az olasz kormány

APA
2003.02.10. 11:37
Az olasz kormány be szeretné érni az EU többi részét az internet használatában, és ennek érdekében a tinédzsereket mobilizálják. Az internetes kapcsolattal rendelkező számítógépet vásárló 16 évesek 150 eurós (37 ezer forintos) bónuszhoz jutnak, jelentette ki Lucio Stanca infrastruktúráért felelős miniszter. A következő hetekben Silvio Berlusconi levelet küld mind az 540 ezer, idén 16. életévét betöltő olasz fiatalhoz.

A kezdeményezést egy 93 millió eurós, az internet fejlesztésére létrehozott alapból finanszírozzák. Tervezik az iskolák szélessávú hálózatba kötését, mivel 2002 végén csak az intézmények 20 százaléka rendelkezett ilyen kapcsolattal. A szélessávú hozzáférést vásárló családok egyszeri 75 eurós állami kiegészítéssel számolhatnak.

A jelenlegi választási ciklus végéig, 2006-ig valamennyi közalkalmazott elsősorban az interneten végzi majd a munkáját, hangsúlyozta a miniszter. Ezen kívül addigra a legfontosabb közigazgatási ügyeket online is el lehet majd intézni.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek