Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C

A piacokon kapható villamossági termékek többsége veszélyes

2003.02.11. 20:46
A piacokon kapható villamossági termékek több mint 60 százaléka kifogásolható a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség országos vizsgálatának alapján. A felügyelet 42 millió forint értékű termék forgalmazását kötötte feltételekhez, és összesen 66 esetben szabott ki fogyasztóvédelmi bírságot több mint kilenc és félmillió forint összegben.

A vizsgálatba bevont 19 megyében összesen 564 üzletet és 14 nagykereskedést vizsgáltak meg. A legsúlyosabb a helyzet a szórólapokkal meghirdetett kitelepüléses vásárokon, ahol a legtöbb értékesített termék nem biztonságos, nincs hozzá magyar nyelvű használati útmutató és jótállási jegy sem. A Főfelügyelet 60 esetben állapította meg, hogy a termék veszélyes, ezeknek a termékeknek a forgalmazását betiltották.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek