Saját országkódot kap a VoIP

2003.02.12. 12:42
A VISIONng (http://www.visionng.org) bejelentette, hogy az USA-ban próbaüzembe helyezi a "87810" nemzetközi országkód használatára az úgynevezett ENUM internetes szabványt, amely az internetes domain név (DNS) rendszert használja fel a telefonszámok kapcsolására. Az ENUM szabvány segítségével az ügyfelek egyetlen univerzális telefonszámot is igényelhetnek, melynek segítségével bárhol a világon elérhetővé válnak. Az ENUM segítségével a telefonszámokat lényegében ugyanolyan módon lehet megtalálni, ahogyan az Internet egy domain nevet keres ki.

A technológiát a 2003 tavaszi VON konferencián (San Jose, április 1-3. között) fogja bemutatni a Telekom Austria és az amerikai Free World Dialup. Ausztriában tavaly már tesztelték a szolgáltatást; tapasztalataik szerint a "87810" ENUM belépést a legtöbben arra használták, hogy a hívást a megfelelő médium felé irányítsák. Ezzel az egyetlen nagy erejű eszközzel faxok, e-mailek, azonnali üzenettovábbítás (Instant Messaging), és a telekommunikáció minden más formája kezelhető. Például be lehet állítani, hogy a családtagok az Instant Messaging szolgáltatáson, a barátok a magán e-mail címen, a munkatársak pedig a mobiltelefonon keresztül érjék el az előfizetőt.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla