Bernát, Felícia
EUR 384,30 Ft
USD 363,85 Ft
7 °C
31 °C

Óriás őselefánt fogait találták meg Kínában

MTI
2003.02.12. 13:59
Egy kínai magángyűjtő egy 4-5 millió éve élt elefánt megkövült fogait szolgáltatta be az észak-kínai kanszui (Gansu) tartományi múzeumnak. Tudósok szerint a kövület a Kínában eddig valaha is felfedezett legnagyobb őselefánttól származik.

Az őselefántnak összesen 12 foga volt. A megtalált fog 30 centiméter hosszú, 15 centiméter széles és 6,5 centiméter magas. A rágóeszköz méretei alapján a tudósok 9-10 méter hosszúra és 4-5 méter magasra taksálják az állatot, amely 100 tonnát nyomhatott.

A kínai paleontológusok szerint ez az állat nagyobb és nehezebb lehetett, mint az a példány, amelynek megkövült maradványát 1973-ben fedezték ugyanebben a tartományban, Hosuj (Heshui) megyében, és amely az eddig ismert legnagyobb kínai őselefánt-példánynak számított.

Az újonnan előkerült ősfog lelőhelye nem ismert, mert a kövületet a gyűjtő egy falusi piacon vásárolta tíz évvel ezelőtt.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás