Drágább lesz az ingyenes szoftver

PC World.com
2003.02.14. 13:21
A freeware szoftverek két legnagyobb elosztóhelye - a Cnet tulajdonában lévő Download.com és a Tucows - úgy döntött, hogy a fejlesztőknek ezentúl fizetniük kell szoftvereik terjesztéséért. A kezdeményezést követően számos kisebb oldal is megváltoztatta korábbi stratégiáját, és ugyanúgy pénzt kezdett el követelni a szolgáltatásért.

A két legnagyobb freeware-közvetítő ezzel e lépéssel a shareware irányába terelte a lelkes programozókat. A shareware ingyen letölthető, de korlátozott működésű szoftver, a teljes programért már fizetnie kell a felhasználónak.

A Cnet és Tucows lépése érthető, hiszen nekik is ugyanazokkal a gondokkal kell megküzdeniük, mint a portáloknak és a keresőknek: egyre nehezebben lehet megélni az online hirdetésekből, így az elveszett bevételeiket máshonnan kell pótolniuk.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás