Ágnes
-1 °C
2 °C

HP-eszközöket vesz a Magyar Honvédség

MTI
2003.02.16. 10:18
A Magyar Honvédség (MH) az elmúlt évben mintegy 2 milliárd forintért vásárolt informatikai eszközöket a központosított közbeszerzésen keresztül, s ezen belül 250-300 millió forintot a Hewlett-Packard (HP) eszközeire költött - közölte a két szervezet az MTI-vel.

A közlemény szerint a honvédség elsősorban nyomtatókat, szkennereket, CD-olvasókat és írókat, valamint számítógépeket vásárolt a Hewlett-Packard Magyarországtól.

A beszerzésekkel kapcsolatban Falcsik Attila mérnök alezredes, az MH elektronikai szolgálatfonökségének főmérnöke elmondta: a honvédség nem kizárólag HP-termékeket vásárol, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy ezeknek az eszközöknek jó az ár-érték aránya, s szempont az is, hogy garantált magas színvonalú, biztonságos működésük.

Az informatikai eszközök használatának anyagi előnyeivel kapcsolatban Falcsik Attila elmondta: mivel a honvédség improduktív szervezet, termékekre nem tudják kivetíteni a megtakarítást, azt azonban tapasztalják, hogy az informatikai eszközök használatával gyorsult és jobb lett a munka minősége. Példaként elmondta: egy NATO ülésen nagyon fontos, hogy megfelelő méretben és minőségben tudjanak anyagokat gyorsan kinyomtatni, és prezentációkat bemutatni.

A honvédség idei közbeszerzési költségvetését március végére határozzák meg.