Elza
-3 °C
1 °C

Egyesültek a magyar online gamerek

Korridor
2003.02.17. 12:16
Egyesült a legnagyobb hazai multiplayer portál, az Mportal és a Magyar Cybersport Egyesület (m.C.S.e.), létrehozva ezzel a legnagyobb hivatalos magyarországi cybersport szervezetet, amelynek célja közösségbe tömöríteni, segíteni és koordinálni az internetes játékosok táborát.

A Magyar Cyber Sport Egyesület () 2000 szeptemberében alakult azzal a céllal, hogy egy szervezetbe tömörítse az internet-játékosokat, továbbá hogy a hátrányos helyzetű gyermekeknek biztosítsa a számítógépekkel és az internettel való megismerkedés lehetőségét.

A legnagyobb hazai multiplayer (interneten és hálózatban játszható) játékok központjának számító Mportal (www.mportal.hu) már 1997 óta ad otthont az interneten játszó fiataloknak. Az Mportal egy olyan virtuális közösséget hozott létre az évek alatt, ahol fórumokon keresztül kommunikálhatnak a tagok, továbbá a napi friss hírek és a legújabb játékok leírásai mellett internetes versenyeken való részvételre is lehetőséget biztosít.

Az Mportal változatlan formában folytatja eddigi működését, szorosan összefonódva az egyesület működésével, előmozdítva annak munkáját és célkitűzéseit. Ennek érdekében komoly pénzdíjazású, internetes versenyeket kíván megvalósítani.