József, Bánk
-6 °C
0 °C

Nem vizsgálja a Portocomot a VPOP

Index
2003.02.17. 12:27
A Portocom Számítástechnikai Rt. közleménye szerint a cég tevékenységét továbbra sem vizsgálja a Vám- és Pénzügyőrség (VPOP). A magyar notebook összeszerelő vállalat, fenntartja azon meggyőződését, hogy a cég egyes vezetői ellen indított vizsgálat hátterében egy konkurensük bejelentése áll, aki nem a tisztességes versenyfeltételek között próbál meg nagyobb piacrészesedést szerezni.

A közlemény szerint az utóbbi években a minőségi notebook piacon erőteljes küzdelem folyik, különösen a közbeszerzés keretében történő notebook szállítási lehetőség eléréséért. Mivel a magyar Portocom Rt. a 2002. novemberében kiírt notebook szállítási állami közbeszerzési tender nyertese lett, piacrészesedése jelentősen bővült, amellyel újabb támadásra szolgáltatott okot multinacionális konkurenseinek, állítja a cég.

A VPOP honlapján olvasható, hogy a Központi Bűnüldözési Parancsnokság személyek ellen folytat nyomozást csempészet bűncselekménye ügyében, de nem tesz említést a Portocom Rt.-ről. A vizsgálat íly módon nem érinti a vállalat működését, amely viszonteladó partnerei, a közbeszerzésre kötelezett intézmények és a magánvásárlók részére továbbra is az eddig megszokott rendben értékesíti a notebookokat. A Portocom Rt. az elmúlt héten megdöntötte valamennyi értékesítési csúcsát. Több mint 150 notebookra vett fel megrendelést 45 millió Ft-ot meghaladó értékben, áll a cég közleményében.