Erik, Alexandra
EUR 383,31 Ft
USD 365,45 Ft
9 °C
23 °C

A Symantec visszautasítja a Slammerrel kapcsolatos vádakat

Yahoo!
2003.02.17. 14:26
A vírusirtó alkalmazásokat fejlesztő Symantec visszautasítja azt a feltételezést, hogy a vállalat elhallgatta, illetve csak a fizetős ügyfelek számára tette elérhetővé a Slammer féregvírus terjedésével kapcsolatos információit.

A DeepSight Threat Management System révén kikerült feltételezett exkluzív előre figyelmeztetés nem más, mint egy automatikusan generált üzenet a rendszer felhasználói számára, közölte a Symantec. A vállalat szerint a 180 országban hálózatfigyelő posztokkal rendelkező rendszer január 24-én felfigyelt arra, hogy a 1434-es portra szokatlanul sok lekérdezés érkezik. A rendszer automatikusan riadót fújt, és az ilyen esetekben értesített ügyfélkör tudomást szerezhetett a szokatlan aktivitásról. A figyelőrendszer egyébként havonta átlagosan 15 szokatlan esemény miatt fúj riadót.

A levél megszületésének pillanatában a Symantec sem volt annak tudatában, hogy a megnövekedett forgalmat egy féregvírus okozza. Amikor az elemzések a később Slammernek nevezett vírus ténykedésére utaltak, értesítették a nyilvánosságot, és a többi biztonsági céget.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek