Gyöngyi
6 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

A Symantec visszautasítja a Slammerrel kapcsolatos vádakat

Yahoo!
2003.02.17. 14:26
A vírusirtó alkalmazásokat fejlesztő Symantec visszautasítja azt a feltételezést, hogy a vállalat elhallgatta, illetve csak a fizetős ügyfelek számára tette elérhetővé a Slammer féregvírus terjedésével kapcsolatos információit.

A DeepSight Threat Management System révén kikerült feltételezett exkluzív előre figyelmeztetés nem más, mint egy automatikusan generált üzenet a rendszer felhasználói számára, közölte a Symantec. A vállalat szerint a 180 országban hálózatfigyelő posztokkal rendelkező rendszer január 24-én felfigyelt arra, hogy a 1434-es portra szokatlanul sok lekérdezés érkezik. A rendszer automatikusan riadót fújt, és az ilyen esetekben értesített ügyfélkör tudomást szerezhetett a szokatlan aktivitásról. A figyelőrendszer egyébként havonta átlagosan 15 szokatlan esemény miatt fúj riadót.

A levél megszületésének pillanatában a Symantec sem volt annak tudatában, hogy a megnövekedett forgalmat egy féregvírus okozza. Amikor az elemzések a később Slammernek nevezett vírus ténykedésére utaltak, értesítették a nyilvánosságot, és a többi biztonsági céget.