Katalizátorprogramot indít a környezetvédelmi tárca

Index
2003.02.19. 00:55
A levegő tisztasága érdekében hozott levegőminőségi rendelet 2005-től szigorú kibocsátási határértéket ír elő az évenkénti környezetvédelmi felülvizsgálaton a kétütemű gépkocsikra. A jogszabály érzékenyen érinti a Trabant Hycomattal közlekedő mozgássérülteket, ezért a környezetvédelmi tárca úgy határozott, hogy támogatja az ilyen autók katalizátorral felszerelését.

A támogatási rendszer beindításáról Kóródi Mária környezetvédelmi és vízügyi miniszter és Dr. Hegedűs Lajos, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségének elnöke kedden írt alá együttműködési megállapodást.

Ennek keretében katalizátorral szerelik fel a Belügyminisztérium által nyilvántartott Hycomat gépkocsik közül azokat, amelyek műszaki állapota ezt lehetővé teszi, illetve amelyek tulajdonosa mozgássérült személy.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás