Gyöngyi
6 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Az ATSZE szerint a beszélgetésre is árrés járna

Index
2003.02.20. 11:26
Az Alternatív Távközlési Szolgáltatók Egyesülete (ATSZE) szerint az internet piacokon elismert 25 százalékos nagykereskedelmi árrés gyakorlatát a hangpiacokra is ki kell terjeszteni.

Az ATSZE közleménye szerint áttörést hozott a Matáv napokban kiadott közleménye, melyben a vállalat elismeri az internet piacokon a 25 százalékos nagykereskedelmi árrés szükségességét. "Ez a nyilatkozat megerősíti azt a többször hangoztatott véleményt, amely szerint más szolgáltatások - különösen a telefon és a nagy sávszélességű internet - esetében is csak akkor tapasztalhatnának a felhasználók érdemi költségcsökkenést, ha legalább ekkora nagykereskedelmi árrés érvényesülne a monopol piacokon is."

Az ATSZE szerint az iparág okkal várja, hogy folytatódjon a piac ilyen módszerrel történő liberalizálása. Az ATSZE tagjai szerint internet és telefon szolgáltatásaik piaci ára jelenleg alacsonyabb, mint a Matávé, mert árrésük jelentős részét átengedik az előfizetőknek. Ennek okán a bejelentett árrés tehát az internetezésnél nem közvetlenül érvényesül költségcsökkenésként.

Az ATSZE tagjai - Antenna Hungária, BankNet, BT, e-Tel, EuroWeb, GTS-Datanet, Hungaro DigiTel, Novacom, PanTel, UPC - csütörtökön megválasztották a szervezet új elnökét, Szathmári Géza, a GTS-Datanet vezérigazgatója személyében. A szervezet társelnöke Jan Mulder, a Pantel új vezérigazgatója lett.