Koronavírus adatok

2022. jan. 28.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Adél
-3 °C
5 °C

Újabb távmunkapályázatok várhatók

MTI
2003.02.20. 17:56
A kormány áprilisban vitatja meg, hogy milyen további támogatásokkal, adó- vagy más pénzügyi intézkedésekkel segíthetné elő a távmunkahelyek létesítését. Erről Kiss Péter foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi miniszter szólt a távmunka magyarországi helyzetével foglalkozó csütörtöki budapesti konferencián. A miniszter elmondta: a múlt év végén egymilliárd forintból meghirdetett, ezer távmunkahely létesítésére indított pályázat sikeres volt. A sok eredményes pályázat miatt az ezren felül további csaknem 400 távmunkahely létesítését is támogatni kívánják, a Munkaerőpiaci Alap irányító testülete (MAT) a közelmúltban hagyott jóvá erre 185 millió forintos segítséget.

A miniszter szólt arról is, hogy a közeljövőben újabb pályázatokat indítanak távmunkahelyek létesítésére. Az egyik az önfoglalkoztatók távmunkahelyeihez kínál segítséget. Egy másik pályázat azoknak nyújt támogatást, akik a hagyományos, s így nagyobb költségigényű, kevésbé versenyképes tevékenységeiket létszámleépítés helyett távmunkába szervezik át. Ehhez munkahelymegtartó támogatást vehetnek majd igénybe.

Simon Gábor MSZP-s országgyűlési képviselő, a Távmunka Tanács elnöke a rendezvényen elmondta: a testületet a napokban hozta létre a szakminiszter azzal a céllal, hogy e korszerű alkalmazási forma stratégiáját kidolgozzák, új pályázatokat kezdeményezzenek. Simon Gábor becslése szerint 2006-ra százezer távmunkahely létesülhet, ezzel a foglalkoztatottak 5 százaléka már ilyen korszerű módon dolgozhat.  • Vennék
  • Hírek