Erik, Alexandra
EUR 385,41 Ft
USD 365,74 Ft
11 °C
23 °C

A KFKI Csoport és az IBM együttműködési megállapodást kötött

2003.02.21. 10:31
Amerikai központjának jóváhagyása után az IBM Magyarországi Kft. január 21-én bejelentette, hogy rendszerintegrátori szerződést írt alá a KFKI Csoporttal. Ilyen jellegű szerződés magyar székhelyű céggel első alkalommal született, és a kelet-közép-európai régióban is csak további néhány céggel kötött az IBM. A rendszerintegrátori státuszt kiemelt, stratégai partnerek nyerhetik el, melyek rendszerint nagy, nemzetközi cégek. A KFKI Csoportra azért esett a választás, mert a cégcsoport jelentős tapasztalatot szerzett több millió dollár értékű integrációs projektekben a legkülönbözőbb piaci szegmensekben.

A szerződés alapján a KFKI Csoport cégei végfelhasználóknak kínálhatják az IBM termékeket és szolgáltatásokat, kiegészítve azt saját rendszer és alkalmazásintegrációs tevékenységükkel. A KFKI a vevő igényeinek megfelelően építi fel az IBM termék-, szoftver- és szolgáltatásportfoliójából a kész rendszert, vállalja a projektekért a felelősséget, és az összetett megoldás tervezése, fejlesztése és megvalósítása során fellépő kockázatot.

Ritter Antal, a 20 milliárd forintos árbevételű KFKI kereskedelmi igazgatója elmondta, az IBM-mel kötött megállapodás jelenleg Magyarországra érvényes, de később kiterjeszthető az országhatáron túlra is. Ez a küszöbön álló EU csatlakozás tükrében jelentős üzleti lehetőségeket rejthet.

A szerződés nem kizárólagos, de nem titkolt cél, hogy az IBM Magyarországi Kft. és a KFKI Csoport e szerződés aláírásával erősíteni kívánja üzleti együttműködését, s növelni az eladásokat. Erre minden esély megvan, mert az információtechnológiai piac rendszerintegrációs szegmense gyorsabban növekszik, mint a teljes IT piac, s az IBM szerint az európai rendszerintegrátorok bevétele egyre gyorsuló ütemben, évente 10%-15%-kal is bővülhet.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét