Kihirdették az IHM és az OM kutatás-fejlesztési pályázatának eredményeit

2003.02.21. 11:45
Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter és Magyar Bálint oktatási miniszter a mai napon kihirdette az IHM és az OM által kiírt, "Az információs társadalom megvalósulását elősegítő innovatív technológiai megoldások kialakítására" (ITEM) című pályázat eredményeit.

A kutatás-fejlesztési pályázatot 2002. novemberében írták ki, melynek célja az információs társadalom megvalósulását elősegítő innovatív közösségi környezetek kialakításának támogatása volt.

A kiírásra összesen 352 db projektjavaslat érkezett 5,7 milliárd forint értékben. A legtöbb pályamű cégektől, vállalkozásoktól érkezett, de nagy számban képviseltették magukat a felsőoktatási intézmények, valamint a különböző alapítványok is.

Az óriási érdeklődésre és a pályaművek magas színvonalára való tekintettel az IHM által biztosított eredeti 400 millió forintos keretösszeget 870 millió forintra emelte a minisztérium. Ennek eredményeként végül 74 pályamű kaphatott támogatást.

A nyertesek listája az Informatikai és Hírközlési Minisztérium honlapján 2003. február 22-től elérhető.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek