Koronavírus adatok

2022. jan. 28.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Károly, Karola
0 °C
7 °C

Az IBM árbevétele tavaly 15 százalékkal nőtt

MTI
2003.02.26. 14:38
Az IBM Magyarország Kft. 2002-ben dollárban számolva 15 százalékos árbevétel növekedést ért el, miközben az iparági átlag 10 százalék volt.

Dietrich Rössner, a társaság vezérigazgatója elmondta, hogy az IBM-nek tavaly 1-3 százalékkal nőtt a piaci részesedése Magyarországon, s az idén is hasonló gazdasági növekedést szeretne elérni.

A vezérigazgató aláhúzta, hogy 2002 az eddigi legerősebb évük volt, mivel a második félévtől kétszámjegyű növekedést produkált a társaság. Dietrich Rössner, a társaság gazdálkodásáról és piaci részesedéséről nem közölt pontos számokat.

A vezérigazgató kifejtette, hogy a Magyarországon több mint 2100 főt foglalkoztató IBM a jövőben a szolgáltatás területén szeretne előretörni. Ez az ágazat magas szakképzettségű munkaerőt igényel, s így Magyarországról is tud további alkalmazottakat felvenni.

Az IBM magyarországi bevételeinek 2002-ben már 40 százalékát adta a szolgáltatási üzletág, miközben az informatikai cég tekintetében a nemzetközi arány 42-44 százalék. A sajtótájékoztatón a vezérigazgató elmondta, hogy az IBM Magyarországon a következő 4 év során piacvezetővé kíván válni.  • Vennék
  • Hírek