Botond, Mózes
EUR 389,98 Ft
USD 373,77 Ft
12 °C
29 °C

Playstation2 szerverháló épül

dpa
2003.02.27. 14:22
A Sony a Playstation2 játékkonzol számára az IBM és a Butterfly.net szoftvercég segítségével szerverhálót épít ki. A The New York Times online szerint közelebbi részleteket a jövő héten San Joseban tartott játékfejlesztői konferencián közölnek. Az új online játékok révén az ágazat komoly növekedésre számít.

A Sony hálózata IBM szerverekre és a nyílt forráskódú Butterfly.net szoftvereire épül. A szerverek leterheltsége a hálózaton belül változtatható, így az online játékok esetében rettegett túlterhelés elkerülhetővé válik.

A Sony a technológiát nem csak az online játékosok kiszolgálására, hanem a játékfejlesztők költségeinek jelentős csökkentésére is fel kívánja használni. A jelenleg erőteljesen fejlődő piacon ennek segítségével több fejlesztőt csábíthat rá a cég, hogy a Playstation2-re programozzanak.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek