Botond, Mózes
EUR 386,12 Ft
USD 370,29 Ft
12 °C
29 °C

Minisztériumi portál indul a nyugdíjasoknak

MTI
2003.02.28. 08:33
Várhatóan júniusban kezdi meg működését Ezüstkor elnevezéssel az az internetes portál, amelyet az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium indít időskorúak számára. A szaktárca helyettes államtitkára, Hegyesiné Orsós Éva az MTI-nek elmondta: a honlapon a nyugdíjas korúakról és szervezeteikről olvashatók majd információk; az idősek a nekik szóló szolgáltatásokról is tájékozódhatnak, de üzenhetnek is egymásnak.

Márciusban jön létre az oldal tartalmáért felelős szerkesztőbizottság. A portál elindítását egy beszélgetéssorozat előzi meg, amelynek keretében a szociális tárca az ország idősszervezeteit és közösségeit keresi fel, hogy tájékozódjon a nyugdíjasokat érdeklő kérdésekről. Ennek célja, hogy az idősek szükségleteiről átfogó képet kapjanak az internetes oldal szerkesztői. A tárca arra is kíváncsi, hogy a nyugdíjasok hol és mekkora számban használnak számítógépet, egyáltalán ismerik-e az internetet. Ennek ismeretében tud a minisztérium segítséget adni többek között az idősklubok informatikai fejlesztéséhez is.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek