Erik, Alexandra
EUR 383,27 Ft
USD 365,16 Ft
9 °C
23 °C

A Microsoft érdeklődik a Sega iránt

Reuters
2003.02.28. 11:49
A világ legnagyobb szoftvergyártója és az amerikai Electronic Arts a Wall Street Journal ázsiai kiadásának értesülései szerint megvásárolnák a japán videojáték-gyártót. A lap jól értesült körökre hivatkozva pénteken azt írta, hogy a két vállalat még csak a formális megbeszéléseknél tart, és nincs kilátásban a konkrét megállapodás.

A hír a tokiói tőzsdén valóságos Sega-lázat váltott ki, és a kereskedés lezárultáig több mint 15 százalékot emelkedett a részvények árfolyama. A Sega a hónap elején jelentette be, hogy összeolvad a játékokat gyártó Sammy Corporationnal. Ezzel a vállalat feladta azt a tervét, hogy saját erőből rendezze sorait. Az XBox játékkonzolt gyártó Microsoft, illetve a videojátékokat gyártó Electronic Arts fellépése megakadályozhatja a vitatott fúziót.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek