Csökkenésbe hajló világnépesedési prognózisok

New Scientist
2003.02.28. 14:45
A születések számának erőteljes visszaesése és az egyre több AISD-es haláleset feltartóztatja a Föld népességrobbanását, sőt a 21. század második felében egyenesen az emberiség lélekszámának csökkenését eredményezheti. Erre az eredményre jut az ENSZ szakértői által kiadott előrejelzés. Számításaik szerint 2050-ben 8,9 milliárd ember élhet majd a Földön, szemben a korábban becsült 9,3 milliáddal. Jelenleg 6,3 milliárd főre becsülik a Föld lakosságát.

A részletes előrejelzések szerint 2050-re 33 ország, köztük Japán (14 százalék) és Olaszország (22 százalék) lakossága csökkenhet, de néhány kelet-európai ország, például Ukrajna és Oroszország 30 és 50 százalék közötti visszaesésre számíthat.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek