Újabb állami EU-portál indult

MTI
2003.03.05. 15:53
Elkészült az Európai Unió Kommunikációs Közalapítvány (EUKK) hivatalos honlapja, amelyen a csatlakozással és a szervezet működésével kapcsolatos információkat lehet elérni. Lenkei Anikó marketingigazgató elmondta, hogy különböző internetes és SMS-en keresztül zajló játékok indítását tervezik. Március végéig legalább 170 olyan programot, fórumot rendeznek, ahol a kis- és középvállalkozások - a közalapítvány munkatársai segítségével - információkat kaphatnak a csatlakozásról.

Somody Imre, az EUKK kuratóriumának elnökhelyettese beszámolt arról, hogy eddig több mint félmillió válaszlevelet kaptak az összes háztartásba elküldött tájékoztatókra; ezek kétharmadát már fel is dolgozták, és a válaszadók által igényelt tájékoztató füzetek is készülőben vannak. Elmondása szerint az EUKK információs telefonközpontjába mintegy 27 ezer hívás érkezett, és a telefonálók elsősorban a szociális biztonsággal, a forinttal, az adórendszerrel, a régiós változásokkal és a munkahelyekkel kapcsolatban érdeklődtek.

A sajtótájékoztatón elhangzott: csütörtöktől a népszavazásig beszélgetéssorozatnak adnak otthont, amelyen „mindenhonnan, mindenkit meg akarnak szólaltatni” az integrációval kapcsolatban. A sorozat első vendége Göncz Árpád volt köztársasági elnök lesz, a záró rendezvényen pedig várhatóan Mádl Ferenc jelenlegi államfő fejti ki nézeteit a csatlakozásról.  • Tippek
  • Hírek