Nokia berendezésekkel bonyolították le az első TETRA hívást Bulgáriában

2003.03.07. 09:27
Bulgáriában az elmúlt napokban először hoztak létre kapcsolatot TETRA-hálózaton. A határőrség hálózata heteken belül elkészül.

A TETRA hálózat tesztelése során elsőként Nyikolaj Vassziljev bolgár miniszterelnök-helyettes és gazdasági miniszter hívta fel Valeríj Grigorovot, az Országos Határőrszolgálat ezredesét. A hívás alkalmával jelen lévő Jari Vilen, Finnország külkereskedelmi minisztere a finn kormány nevében szólt az Országos Határőrszolgálathoz. Az első bulgáriai hivatalos TETRA hívást Georgi Parvanov bolgár elnök és az ő meghívására hivatalos bulgáriai látogatáson tartózkodó finn kollegája, Tarja Halonen jelenlétében bonyolították le. A Balkán-félszigeten ez az első TETRA hálózat.

„A Nokia a projekt során tudása és technológiája legjavát nyújtotta, és a Bulgária biztonságának növelését szolgáló, valamint az országot az európai rendszerekhez közelebb vivő, legjobb megoldásokat telepítette” - mondta Veli Sundback, a Nokia Corporation Oy ügyvezető alelnöke, amint a TETRA berendezést Vassziljev miniszternek átnyújtotta.

Az egész világon szabványos TETRA technológia a közbiztonsági- (rendőrség, készenléti szervek, polgárőrség, biztonsági szervek, stb.), és az államigazgatási szervek (parlament, államelnök, kormányzati hivatalok) igényeit elégíti ki. A TETRA technológia minimálisra csökkenti az állami tőkebefektetés és a működési költségekhez szükséges hozzájárulás mértékét, mivel a létező hálózatot egyszerre több szervezet, hivatal és minisztérium is használhatja függetlensége megőrzése mellett. A rendszer a kapcsolat kódolása révén fokozza a titkos információk biztonságát, válsághelyzetben és természeti katasztrófák idején az egyes virtuális magánhálózatok egyetlen kommunikációs környezetbe kapcsolásával pedig hatékonyabbá teszi a különböző szervezetek és minisztériumok közötti együttműködést.  • Tippek
  • Árfolyam