Az IHM és a MKIK együttműködik az információs társadalom kiépítésében

2003.03.07. 11:35
Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara megállapodott, hogy a jövőben összehangolják az informatikai és a hírközlési irányú kormányzati feladatokkal, a gazdaság általános érdekeinek előmozdításával, az EU integrációval, valamint az információs társadalom megteremtésével kapcsolatos tevékenységeiket.

Az aláíró felek – Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter, valamint Dr. Parragh László, az MKIK elnöke – a megállapodás hangsúlyos céljának tekintik a hazai számítástechnikai tevékenységet végző vállalkozások Európai Uniós integrációját, piacra jutásuk elősegítését, különös tekintettel a magyar tulajdonú kis- és középvállalkozások versenyképessége érdekében informatikai kultúrájuk javítására.

Az együttműködő felek egyetértenek abban, hogy Magyarország számára sincs más modell, mint a tudásalapú, információs társadalom. Kedvező gazdasági feltételeket kell teremteni az infokommunikációs szektor gyors fejlődésére, valamint arra, hogy a hazai vállalkozások minél előbb bekapcsolódjanak az elektronikus gazdaságba. Az IHM és az MKIK a jövőben közösen keresik a kisvállalkozások számítógépes felszereltségének bővítési lehetőségeit piaci esélyeik erősítésének érdekében.

Az együttműködés keretében nagy súlyt kap a vállalkozások infokommunikációs felszereltségének korszerűsítése és bővítése, mint a piaci esélyek javításának eszköze, illetve a szakképzés rendszerében a számítógépes ismeretek elsajátításának kiemelt kezelése.  • Tippek
  • Bankszámla