Géza
-12 °C
-4 °C

Nagyszülők a hálón

Coedu
2003.03.07. 11:59
Az internet-őrület már a legidősebb generáció tagjait is elérte. A Budapesti Művelődési Központ „Kattints rá Nagymama!” programjának résztvevői között van friss nyugdíjas, aki ebből a „technikai csodából” kimaradt, ugyanakkor nem akar lemaradni, s van 9 dédunokás „nagyi” is.

A BMK tavaly augusztusban hirdette meg a tanfolyamot, melyre közel ötven fő jelentkezett. A jelképes összegért – 1000 Ft-ért – igénybe vehető, 25 órás képzés jelenleg – érthető okokból – nincs meghirdetve, hiszen az első hullámban jelentkezők már egészen áprilisig betöltötték a képzésenként 6-10 fős keretet.

A tanfolyam célja az, hogy kaput nyisson az idősek számára az új kommunikációs és ismeretszerzési lehetőségek irányába. A tanfolyam résztvevői kicsit megtudják, kicsit megértik miről szól az infokrónika, miről is beszél az unoka, dédunoka. „A tanulás közben kedves kis közösség alakulhat, több, mely több mint egy klub. A továbbiakban e-mailben kapják a meghívókat a programokra, letöltik a buszmenetrendet, újságokat olvasnak, leveleket írnak, stb. Büszkék arra, hogy használják az új technikát.” – összegzi a tapasztalatokat Szabóné Susa Ágnes, a BMK Kiadványszerkesztő- és Módszertani osztályának munkatársa.

Bár a BMK által elkezdett képzést jelenleg a vele egy épületben lévő FSZEK Kelenföldi Könyvtára folytatja, a szervezők eltökélt szándéka, hogy később országos szintűvé fejlesszék projektjüket. A projekt online közösségépítéshez szükséges extrákkal felszerelt honlapjának létrehozásához szponzorokat keres.