Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

A Microsoft kiadta az új Office tesztverzióját

CNN
2003.03.10. 22:43
A jelenleg Office 11 kódnévvel futó alkalmazás-együttes Microsoft Office 2003 néven idén nyáron kerül forgalomba - közölte Simn Marks termékmenedzser. Az irodai programcsomag legújabb kiadása új programokkal bővül: a OnePoint a rövid jegyzetek rendezését segíti, míg az InfoPath összetettebb adatgyűjtések végrehajtására alkalmas. Az azonnali üzenőalkalmazásal ötvözött SharePoint technológia segítségével pedig kollektívák vehetnek részt dokumentumok előállításában. Az új Office emellett tartalomvédelmi eszközökkel is rendelkezik, amelyekkel korlátozható egy-egy dokumentum online továbbítása, kinyomtatása, vagy a másolás-beillesztés funkció.

Az új Office teljesen XML-alapú, amely lehetővé teszi a dokumentumok platformfüggetlen felhasználását. Az programcsomag csak a Microsoft újabb operációs rendszerein fut majd: a Service Pack 3-mal kezelt Windows 2000-en, illetve a Windows XP-n.

Az Microsoft Office egyetlen ellenfele a piacon a Sun StarOffice csomagja jelenleg olcsóbb és szemben redmondiakkal nem vet be furfangos licenszelési módszereket a felhasználók megkopasztására. Michael Silver, a Gartner piackutató igazgatója ennek ellenére úgy vélekedett, hogy a következő 18 hónapban a cégek nagy számban újítanak Office 2003-mal.