Jedlik Ányos-díjat kap öt feltaláló

MTI
2003.03.12. 15:26
Kimagaslóan sikeres feltalálói tevékenységük, valamint kiemelkedő színvonalú és hatékonyságú iparjogvédelmi munkásságuk elismeréseként öt feltaláló kapja meg a Jedlik Ányos-díjat az idén, tájékoztatta a Magyar Szabadalmi Hivatal (MSzH) szerdán az MTI-t. A közlemény szerint Bendzsel Miklós, az MSzH elnöke csütörtökön adja át a díjakat a hivatal konferenciatermében.

Díjat kap Posteinerné Toldi Márta vegyészmérnök, a MSzH műszaki elnökhelyettese; Greiner István vegyészmérnök, kandidátus, a Richter Gedeon Rt. kutatási igazgatóhelyettese, a Magyar Iparjogvédelmi és Szerzői Jogi Egyesület alelnöke; Reiter József vegyész gyógyszer-szakmérnök, a kémiai tudomány doktora, egyetemi tanár, az Egis Gyógyszerészeti Rt. nyugalmazott kutatási osztályvezetője; Ifj. Szentpéteri Ádám vegyészmérnök, szabadalmi ügyvivő, az S.B.G.& K. Szabadalmi Ügyvivői Iroda vezetője, a Magyar Szabadalmi Ügyvivői Kamara elnöke; valamint Zrínyi Miklós vegyész, a kémiai tudomány doktora, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem fizikai kémia tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára.

A közleménye emlékeztet arra, hogy a Jedlik Ányos-díjat az MSzH elnökének kezdeményezésére az ipari és kereskedelmi miniszter alapította 1996-ban, a magyar szabadalmi rendszer centenáriumának évében.  • Tippek
  • Bankszámla