A Netlock az első minősített elektronikusaláírás-hitelesítő

Index
2003.03.20. 11:39
A Hírközlési Felügyelet Hírközlési Területi Hivatala (HíF) az elektronikus aláírásról szóló törvény alapján nyilvántartásba vette az első hazai minősített hitelesítés-szolgáltatót. A Netlock Informatikai és Hálózatbiztonsági Szolgáltató Kft.-nek, mint minősített hitelesítés-szolgáltatónak rendkívül szigorú informatika biztonsági, minőségbiztosítási és szabályozási előírásoknak kell megfelelnie.

Ezek sorában szerepelnek a környezeti és a fizikai kockázatoktól való védelem előírásai, vagyis a tűz, a villám, az elektromágneses kisugárzás megakadályozása, az áramkimaradás, a betörés, a lopás és a lehallgatás elleni védekezés.

A HíF közleménye szerint az első minősített hitelesítés-szolgáltató megjelenését követően több - az információs társadalom kiépülését és a hiteles elektronikus adatcserét elősegítő - jogszabály változása várható.

A Netlock Kft. a minősítéssel jogosulttá vált arra, hogy az elektronikus aláírásról szóló törvényben meghatározott mindhárom szolgáltatást végezhesse: az elektronikus aláírás hitelesítés-szolgáltatást, az időbélyegzést, és az aláírás-létrehozó eszközön az aláírás-létrehozó adat elhelyezését.  • Tippek
  • Bankszámla