Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vilma
-1 °C
3 °C

Feltörték a tengerészgyalogság weboldalát

c|net
2003.03.23. 14:39
A háború előrehaladtával várhatóan növekedni fog a hackertevékenység, és máris vannak erre utaló jelek. Az F-Secure biztonsági cég szerint a háború első két napja alatt több mint ezer weboldalt törtek fel és írták át a rajtuk található szöveget.

Egy Apocalypse nevű hacker pénteken feltörte az amerikai tengerészgyalogság weboldalát, és saját háborúellenes üzenetét (deface) helyezte el az oldalon. A szöveg szerint "Nem akarunk háborút, az USA azt hiszi, megmondhatja a világnak, mit tegyen. Ám nem az a fontos, mit tehetsz a hazádért, hanem hogy a hazád mit tehet érted? Ezt a deface-t az öcsémnek ajánlom."

Csütörtökre virradó éjjel csaknem 400 weboldalt tört fel egy iszlámbarát hackercsoport, Amerika- és háborúellenes feliratokat helyezve el rajtuk. A vírusok készítői is felhasználják az iraki válságot naiv áldozataik becserkészésére. Mint korábban megírtuk, a Symantec és Sophos biztonsági cégek arról számoltak be, hogy a Ganda.A féregvírus más hangzatos ígéretei mellett Irakról készült kémfotókkal kecsegtet.