A Greenpeace a magyar bálnavadászatért

MTI
2003.03.27. 13:41
A bálnavadászat megfékezése érdekében a Greenpeace arra buzdítja a magyar kormányt, hogy országunk lépjen be a Nemzetközi Bálnavadászati Tanácsba (IWC). A nemzetközi környezetvédelmi szervezet közleménye szerint Magyarország IWC tagságával bővíthetné azoknak az országoknak a táborát, amelyek a bálnák védelme mellett állnak ki az eredetileg vadászattal foglalkozó államok által létrehozott szervezetben.

A közlemény rámutat: a jelenleg 49 tagú IWC-be Ausztria, Finnország és Monaco is belépett. Egyebek között ezeknek az államoknak köszönhető, hogy a bálnavadászati tilalom hatályba lépett és védelmi övezeteket jelöltek ki, írja a Greenpeace A Greenpeace utal arra, hogy Japán szavazatvásárlásokkal próbálja érvényesíteni a bálnavadászok érdekeit, ennek ellensúlyozásában Magyarország is részt vehetne saját szavazatával.

A környezetvédő szervezet adatai szerint 1925 óta több mint 2,5 millió bálna esett áldozatául a vadászatoknak, a kihalás szélére sodorva ezeket az állatokat.

A Greenpeace március 29-től április 6-ig országos kampányt rendez annak érdekében, hogy a lakossággal együtt buzdítsa a kormányt az IWC-tagságra, áll a közleményben.  • Hírek
  • Bankszámla