Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Barbara, Borbála
-6 °C
4 °C

A fenntartható fejlődéssel foglalkozó oktatócsomagot mutattak be

MTI
2003.03.28. 12:19
Új környezeti neveléssel foglalkozó oktatócsomagot mutattak be, amely a környezetvédelem és a fenntartható fejlődés elveinek megismertetésében segíti a tanárok munkáját. A csomagot ezer magyar iskola ingyen megkapja.

Az oktatócsomag óratervekkel bővített tanári kézikönyvet tartalmaz, videokazettát oktatófilmekkel és környezeti témákkal foglalkozó interaktív CD-ROM-ot; a 22 környezeti téma kibővített ismereteihez problémafelvető feladatok is tartoznak. Az oktatócsomag az értékteremtésre, a környezettudatos viselkedésre és az összegyűjtött ismeretekre helyezi a hangsúlyt.

Az oktatási segédanyagot a Közép- és Kelet-európai Regionális Környezetvédelmi Központ (REC) fejlesztette ki a Toyota 2001 környezetvédelmi pályázati program támogatásával magyar tanárok, környezeti szakértők, lengyel és bolgár közreműködők, valamint a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium szakembereinek részvételével.

Kóródi Mária környezetvédelmi és vízügyi miniszter köszöntőjében elmondta: a nemzetközi összefogással készített Zöld útipakk jó példa arra, hogy a környezetvédelem nem egy ország elszigetelt ügye. Véleménye szerint a diákoknak fel kell fedezniük a természet értékeit és azt is, ezek az értékek milyen törékenyek; a tanítóknak pedig újra fel kell ismerniük, hogy az ember a természet része.