Géza
-12 °C
-4 °C

Üzleti szolgáltatáscsomaggal jelentkezik a Vodafone

2003.04.04. 11:43
A már meglévő üzleti alkalmazások (GPRS roaming, Eurocall, Eurocall Platinum és globális számok) mellett áprilisban két új termékkel bővül a Vodafone üzleti szolgáltatásainak sora.

A Vodafone Mail nevű integrált mobil üzenetközvetítő szolgáltatás április 15-én indul Magyarországon. Az új alkalmazásnak köszönhetően a hangposta, az e-mail és a fax üzenetek egy integrált postafiókban rendszerezve tárolódnak, amelyek bármikor és bárhonnan elérhetők. A szolgáltatás segítségével a felhasználók a Vodafone GPRS Internet segítségével a számítógépre is letölthetnek e-mail, hang- és faxüzeneteket. A postafiókot webes felületen is elérheti a felhasználó, ahol e-mail üzenet, SMS, fax – és hangüzenet is küldhető, s az üzenetek küldését személyes címjegyzék egyszerűsíti. A Vodafone Mail szolgáltatást havi- és csatlakozási díj nélkül vehetik igénybe a Vodafone havidíjas ügyfelei.

A Vodafone csoport április elejétől dobja piacra azt a laptopba helyezhető kártyát (PCMCI), amely segítségével a világ minden pontjáról on-line kapcsolatot hozhat létre a felhasználó anélkül, hogy mobiltelefonját laptopjához csatlakoztatná vagy vezetékes vonalat keresne. A könnyen installálható és kezelhető szoftver segítségével másodpercek alatt elérhető a vállalati hálózat, e-mail, s kényelmesen lehet SMS-t küldeni a számítógépről, laptopról. A Magyarországon április 3-ától induló szolgáltatást havidíjas ügyfeleinek kínálja a Vodafone. A kártya sebessége 45kb/s is lehet a GPRS hálózat segítségével, ami összehasonlítható a hagyományos modemes kapcsolattal. A Vodafone Mobile Connect Card kezdőcsomag ára 69,990 Ft, amelyhez tartozó előfizetés havidíja bruttó 1,500 Ft (GPRS Internet ára bruttó 3,500 Ft, a távoli LAN hozzáférés 3,500 Ft, s egy SMS ára bruttó 30Ft).