Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Központi vírusirtó szoftver a Symantectől

2003.04.11. 12:55
A Symantec bemutatta a Web Security 3.0 vírusellenes és tartalomszűrő megoldást, amely már több szerveren működő, központi vezérlést is tartalmaz. A Symantec Web Security központi szabálykezelése csökkenti a rendszerek kezelésének terhét. A webszűrés és a víruskeresés szabályainak egy Symantec Web Security szerveren történő megváltoztatása önműködően megtörténik az azonos hálózatban levő többi Symantec Web Security szerveren is. A frissen megváltoztatott szabály vagy szűrés felhasználóra, csoportra, vagy az egész rendszerre egyaránt érvényes lehet.

A Symantec Web Security 3.0 az alábbi feladatokat látja el:

A rosszakaratú kódoktól a Symantec több platformon működő NAVEX átvizsgáló eljárása és a Digitális Immunrendszer óv. Ez utóbbi automatizálja a lehetséges veszélyek felismerését, és önműködően juttatja el a gyógyírt az érintett gépekre, vagy a vállalat teljes rendszerébe.

A szabályok felhasználónként vagy csoportonként tartathatók be, helyi felügyelet és önműködő riasztás. Lista szerinti URL-szűrés 31 átfogó kategóriában, valamint a dinamikus dokumentumátvizsgáló (Dynamic Document Review - DDR), mely a Symantec szabadalmazott, heurisztikus, több nyelvű, környezetfüggő tartalomelemző eljárása.

A rendszergazdákat önműködően vírusvédelmi és tartalomszűrési információkkal látja el. Ezek az információk átemelhetők egy teljes jelentésbe. Integrált, egy menetben történő vírus- és webszűrés.