Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Negyven továbbjutó a programozói selejtezőn

Index
2003.04.14. 12:03
Szombaton tartották meg a Magyar Villamosmérnök-hallgatók Egyesületének és a Schönherz Kollégium Számítástechnikai Körének szervezésében a III. BME Nemzetközi Nyílt 24 órás Programozói Csapatverseny elektronikus selejtezőjét.

A versenyre összesen 62 csapat regisztrált, főként Európából, de akadtak jelentkezők Ázsiából és Amerikából is. A versenyzők részben főiskolai/egyetemista hallgatók, részben az iparban dolgozó 'profik' voltak, de jelentkezett néhány középiskolás csapat is.

Az április 12-i selejtezőn 5 óra állt rendelkezésre, amely alatt 6 egymástól független, igen nehéz informatikai feladatot kellett megoldani, amelyek a versenyzők algoritmikus tudását, programozói képességeit, precizitását tették próbára.

53 csapat adott be értékelhető megoldást, amelyek közül a legjobb negyven jutott be a 2003. május 16-18-án Budapesten tartandó 24 órás versenyre. Legnagyobb arányban magyar csapatok jelentkeztek és jutottak tovább, de a mezőnyben van több svéd, és lettországi csapat, továbbá román, lengyel, német, holland, görög és szerb induló is. A legjobb eredményt egy svéd csapat érte el, amely maximális pontszámmal teljesítette a selejtező hat feladatát.