Géza
-12 °C
-4 °C

Új Microsoft-ajánlat a felsőoktatás számára

2003.04.23. 09:14
Az MSDN Academic Alliance a tanszék, a dolgozók és a hallgatók számítógépeire biztosítja a Microsoft szoftvereinek (az Office csomag kivételével) használati jogát. Az előfizető tanszék minden hónapban megkapja a legfrissebb szoftvereket, azok béta változatait, a fejlesztőeszközöket és dokumentációt. Lehetőség van másolatok készítésére, így a tanszéki laborok és a hallgatók is megkapják a szoftvereket. A szoftverek elosztását az e-Academy elnevezésű letöltésmenedzsment rendszer segíti.

A résztvevők rendszeres hírlevelet kapnak, valamint hozzáférhetnek a Microsoft által üzemeltetett zártkörű hírcsoportokban, ahol a Microsoft szakemberei és más előfizetők válaszolnak a technikai jellegű és oktatási kérdésekre. Az MSDN AA honlapján folyamatosan megújuló dokumentumokat és más tanítási segédleteket érhetnek el a résztvevők, melyekkel kiegészíthetik a CD-ken érkező dokumentációkat.

A tanszékek a fejlesztőeszközök oktatási változatát is elérhetik, a Visual Studio.NET Academic Edition például olyan eszközöket tartalmaz, melyek megkönnyítik az oktatók és a hallgatók kommunikációját, illetve a programozási feladatok kiadását és értékelését.