Eleonóra
-1 °C
2 °C

Fizetőssé vált a P2P spamszűrő

pte
2003.04.24. 13:01
Kapcsolódók (1)
A Spamnet elnevezésű P2P spamszűrő az 1.0 verzió bevezetésével elveszti ingyenességét. Ezzel a fejlesztést irányító Cloudmark megszegi a szolgáltatás bétaverziója beindulásakor tett, majd többször megerősített ígéretét. A rendszerhez csatlakozott 400 ezer felhasználó ugyanis abban bízhatott, hogy az öntanuló Outlook plugin ingyenes marad, és csak a szerverekre telepített változatért kell fizetni.

Az ingyenesség is hozzájárult a nagy felhasználói számhoz, és így a Spamnet sikeréhez, hiszen a világban spamként leleplezett emailt a többi felhasználónál már automatikusan kiszűrik. Mostantól viszont egy 30 napos tesztperiódust követően havi 5 dollárt kérnek a szolgáltatásért.

A hatalmas felhasználói bázis nyomán a találati pontosság az utóbbi időkig folyamatosan javult. Minden alkalommal, amikor egy spamnek bizonyult levél eltávolítására a felhasználó a "Block" funkcióra kattint, a spam egyedi ismertetőjegyeiről a rendszer minden felhasználót értesít.

Ha ugyanígy több felhasználó is spamként azonosítja ugyanazt a levelet, a rendszer onnan kezdve a hálózatba kötött minden gépen automatikusan a szemétkosárba dobja. Ezzel a mószerrel sikerült kiküszöbölni a hagyományos spamszűrők minden hátrányát.