Benedek
-5 °C
5 °C

Nagytakarítás a paksi atomerőműben

MTI
2003.04.26. 15:44
Nagytakarítást rendeltek el a paksi atomerőmű működő 1-es és a karbantartás alatt álló 2-es blokkjánál szombaton, közölte Kováts Balázs, az erőmű tájékoztató- és látogatóközpontjának vezetője az MTI-vel. A munkálatokra a normális munkakörülmények visszaállításáért, azaz a karbantartás és a 2-es blokknál történt súlyos üzemzavar következtében esetlegesen lerakódott radioaktív szennyeződések eltávolítása miatt van szükség.

A mostanihoz hasonló tisztításra évente kétszer kerül sor a blokkoknál. A takarítás során vegyszeres vízzel lemossák a reaktorcsarnok rozsdamentes acélból készült padlóját, a speciális bevonattal ellátott fal- és födémfelületeket, valamint a különböző segédberendezéseket is. A munkálatokkal a tervek szerint a jövő hét közepén végeznek.

Kováts Balázs beszámolt arról is, hogy folyik a sérült fűtőelemeket tartalmazó tisztítótartály vízmedencéjének leválasztása a 2-es blokk sértetlen és működőképes technológiai berendezéseiről. A paksi atomerőműnek fűtőanyagot szállító orosz vállalat mérnökei vasárnap érkeznek a városba, hogy segítsenek a sérült fűtőanyag-kazetták biztonságos elhelyezésének megoldásában.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Roger Moore Viszlát...

3200 Ft
2720 Ft