Elemér
0 °C
10 °C

Hordozható GSM-hálózatot rendel az amerikai hadsereg

pte
2003.05.05. 11:31
Az US Army szerződést kötött a Cell-Tel Government Systems-el három különleges MilWave GSM-hálózat vásárlására. A döntés felér az amerikai anti-GSM lobbi vereségével, amely a konkurens CDMA technológia mellett szállít síkra. Darrell Issa republikánus kongresszusi képviselő kisebb nemzetközi botrányt keltett, amikor a "francia-német GSM technológia" ellen akciót kezdeményezett.

A CDMA és a Qualcomm fellegvára, San Diego képviselője százezer amerikai munkahely megszűnéséről vizionált, ha az amerikai hadsereg GSM-hálózatot létesít Irakban. Viszont az interWAVE eszközein alapuló "Network in a Box" (NIB) megoldást választva a hadsereg éppen az amerikai munkahelyeket támogatja.

A nagyjából "tower" PC méretű NIB teljes GSM hálózatot egyesít magában. Tartalmazza a Mobile Switching Centert (MSC), a Base Station Controllert (BSC) és a 850, 900, 1800 valamint 1900 MHZ-es adóállomást (BST).

A berendezést két személy képes mozgatni, és ezzel teljesíti a hadsereg egyik fontos feltételét. Az ígéretek szerint a NIB gyorsan és egyszerűen üzembe helyezhető, és egyidejűleg száz beszélgetés kezelésére képes. Független GSM-hálózat létesítésére és a meglevő infrastruktúra kiegészítésére egyaránt alkalmas.