Zoltán
-4 °C
9 °C

Megszűnik a Norton Utilities

prog.hu
2003.05.07. 10:38
Iparági értesülések szerint a Symantec beszünteti egyik legrégebbi múltra visszatekintő terméke, a Norton Utilities gyártását. Az először több, mint két évtizeddel ezelőtt megjelent segédprogram-gyűjtemény túlélő darabjai a jövőben a Symantec SystemWorks csomagjának részét fogják képezni.

A Symantec a döntést az önálló termék iránti kereslet drasztikus visszaesésével és az 1998-ban bemutatott SystemWorks térhódításával indokolta. "A segédeszközök hasonlóak, így jó helyen lesznek együtt", nyilatkozta Tom Powledge, a Symantec termékmenedzsere, aki szerint mindössze "a piac természetes evolúciója" húzódik meg a háttérben.

A megszűnés nem érinti a Norton Utilities Macintosh platformon futó változatát, amely továbbra is kapható lesz. Utóbbi azzal magyarázható, hogy a SystemWorks az Apple gépein futó változatát a Symantec csak jóval később mutatta be, és így a felhasználók nagy része még nem váltott át a több szolgáltatást nyújtó, nagyobb termékre.

A Symantec SystemWorks csomag jelenleg 70 dolláros áron kapható, de a Norton Utilities-ről frissítő felhasználók 40 dollárért juthatnak hozzá. Ez ugyan 10 dollárral több, mint a Utilities frissítési díja, amiért cserébe azonban a felhasználók a megszokott segédprogramok legújabb változatai mellé a vírusirtó AntiVirus, a rendszertisztító CleanSweep és a biztonsági mentésekhez használható GoBack Personal kiegészítőket is megkapják.