Beáta, Izolda, Lea
-4 °C
4 °C

24 órás programozói csapatverseny

MTI
2003.05.15. 14:26
Harmadik alkalommal rendezik meg szombaton a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME) a 24 órás programozói versenyt informatikus egyetemi hallgatóknak és a végzetteknek.

A felhívást több európai és tengerentúli egyetemre, valamint nemzetközi szoftverfejlesztő cégekhez is eljuttatták a szervezők, a verseny hivatalos nyelve az angol lesz.

A Magyar Villamosmérnök-hallgatók Egyesülete és a Schönherz kollégium számítástechnikai köre által szervezett verseny háromtagú csapatok között zajlik. A szervezők csütörtöki tájékoztatása szerint a számos részfeladat egy probléma köré épül, amelynek megoldása széles körű informatikai ismereteket igényel.

Az alapszintű ismeretek készségszintű használata mellett fontos, hogy a versenyzők képesek legyenek a verseny ideje alatt a rendelkezésükre bocsátott írott anyagok önálló feldolgozásával új ismeretek elsajátítására is.

A csapatok a verseny ideje alatt tetszőleges eszközöket és segédanyagokat használhatnak, amennyiben azokat a verseny színhelyére szállították a feladat kihirdetése előtt, ezt követően azonban külső segítség - mint az internet vagy a mobiltelefon - nem vehető igénybe.

A közlés szerint a kifejlesztett programokat tetszőleges operációs rendszerben és programozási környezetben lehet megalkotni, de PC-kompatibilis gépen is futniuk kell.