Albin
0 °C
10 °C

Westeles mobilokon is fogható a Hír TV

MTI
2003.05.23. 15:21
A Hír TV teljes adása látható péntektől az arra alkalmas westeles mobiltelefonokon, jelentette be Sugár András, a Westel Mobil Távközlési Rt. vezérigazgatója és Borókai Gábor, a Hír TV vezérigazgatója a Hír televízióban tartott sajtótájékoztatón. Az újságírók előtt aláírták a két cég közötti átfogó kommunikációs együttműködésről szóló szerződést is.

A GSM hálózaton megvalósított tévéadás real one player lejátszó segítségével Nokia 3650, Nokia 7650, Sony Ericsson P800 és Qtek készülékeken követhető. Sugár András megjegyezte, hogy a GPRS alapú szolgáltatás révén a westeles mobiltelefonokkal 14 külföldi országban, köztük az Egyesült Államokban is fogható lesz a Hír TV adása. Borókai Gábor elmondta, hogy az együttműködés részeként a Westel multimédiás MMS-készülékekkel látja el a Hír TV munkatársait.

A Hír TV és a Westel sajtóközleménye szerint a tudósítók által készített MMS-képek a hírcsatorna honlapjára azonnal felkerülnek, ezen felül a közeljövőben meghirdetendő MMS-számra bárki küldhet majd fotókat a televízió szerkesztőségének az általa észlelt fontos, közérdekű eseményekről.