Beáta, Izolda, Lea
-4 °C
4 °C

A HP idén is megrendezi a HP Invision digitális fotópályázatot

2003.05.29. 11:17
A verseny során a résztvevők a következő témákból készíthetnek inspiráló, művészi fényképeket: „A világ, ahogy én látom: a múlt”, „A világ, ahogy én látom: a jelen”. Az idei versenyre összesen 11 intézmény hallgatói jelentkeztek. A pályázók között fellelhetők kommunikációs képzést nyújtó intézmények, művészeti középiskolák és egyéb fotósképzők is.

A két témában július 30-ig összesen 3 fotót kell benyújtani a pályázó diákoknak. Az országos zsűri a három fényképet egy pályaműként értékeli, majd kiválasztja a magyar győztest. A nemzetközi mezőnybe továbbjutónak a HP a termékeiből összeállított teljes digitális képalkotási eszköztárat bocsát rendelkezésre, amely egy digitális fényképezőgépből, egy fotónyomtatóból, egy hordozható számítógépből, valamint a szükséges kiegészítőkből áll.

A magyar győztes képviseli országunkat a nemzetközi döntőben, ahová további három fényképet kell majd elkészítenie „A világ, ahogy én látom: a jövő” témában. A nemzetközi döntő győztese és oktatási intézménye megtarthatja a HP termékcsomagját, illetve a hallgató 5,000 dollár pénzjutalmat is kap. A győztest a nemzetközi zsűri választja ki 2003. decemberében.

A szakmai zsűri magyar tagjai idén Kopek Gábor, az Iparművészeti Egyetem rektor-helyettese, Nánási Pál fotóművész, Török András, a Mai Manó Ház igazgatója, Varga Miklós, a Digitális Fotómagazintól, Soltész Rezső, a FotóVideó lapigazgatója, előadóművész, valamint a HP Magyarország részéről Czinege László, a Képalkotási és Nyomtatási divízió vezetője és Kovács Ildikó, a Fogyasztói termékek marketing vezetője.