Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Wi-Fi elérés a Müncheni repülőtéren

The Register
2003.06.11. 10:47
A müncheni repülőtéren telepített Wi-Fi elérési pontok felhasználói – a világon elsőként - több internetszolgáltató közül választhatnak. A rendszert a repülőtér saját rádiós hálózatán keresztül üzemeltetik, Cisco eszközökön.

A legtöbb rádiós internetelérési ponttal ellentétben a müncheni repülőtér rendszere nem egy nyilvános internetelérési szolgáltatást biztosít, hanem a vállalati hálózat fölösleges kapacitását értékesíti.

Jonathan Hindle, a Cisco Systems mobil eszközökért felelős stratégiai technológiai menedzsere elmondta: ezzel a rendszerrel az utazók könnyebben tudnak csatlakozni az internetre, és egyszerűbbé válik a számlázás. A böngésző elindításakor a repülőtér oldala töltődik be, amelyen egy legördülő menüből kiválaszthatják a saját szolgáltatójukat.

A fizikai kapcsolat a Cisco Aironet elérési pontokon keresztül jön létre, hogy a Cisco gondoskodott arról, hogy a felhasználóknak ne kelljen átállítaniuk a hálózati beállításaikat az internet eléréséhez. Emellett a rendszer ingyenes hozzáférést biztosít többek között térképekhez és a repülési menetrendekhez.