Gerzson
-3 °C
3 °C

Új telefonok és papírkép a Nokiától

Index
2003.06.16. 16:16
A Nokia Helsinkiben mutatta be a Nokia 3100-et, amely a mobil személyre szabhatóságát állítja a középpontba. Az önkifejezést ösztönző Nokia 3100 nagyméretű színes kijelzőt, MMS szolgáltatást, és játék-funkciókat tartalmaz. A cserélhető elő- és hátlapok egyedülálló, áttetsző anyagból és grafikákkal készültek. A mindössze 85 gramm tömegű, háromsávos Nokia 3100 telefon 2003. harmadik negyedévében jelenik meg Európában, Afrikában és a Távol-Keleten.

A Nokia 6600 bemutatásával újabb eszközzel bővül a mobilgyártó imaging telefonjainak sora. A Nokia 6600-t a videofelvételek rögzítéséhez beépített VGA kamerával, valamint kétszeres digitális zoom-mal rendelkező fényképezőgéppel szerelték fel, kijelzője pedig 65536 színt képes megjeleníteni. A telefon RealVideo és 3GPP formátumban rögzít, küld és fogad hanggal kísért videofelvételeket.

A háromsávos telefon személyes információkezelő (Personal Information Management, PIM) alkalmazásai, biztonságos e-mail kapcsolata, zavartalan fájl-letöltési szolgáltatása, és az xHTML böngészőnek köszönhetően gazdagabb mobiltartalmakhoz biztosított hozzáférést. A Series 60 platformon alapuló Nokia 6600 a tervek szerint 2003 utolsó negyedévében lesz kapható az európai, afrikai és távol-keleti piacon.

A Nokia és a Kodak együttműködési megállapodást írt alá, amely a felhasználók számára kényelmes megoldást biztosít a digitális felvételek tárolására és kinyomtatására. A fényképek a telefon segítségével feltölthetők az internetre, a Kodak Picture Center-be, ahol a képek papírmásolata is megrendelhető.